lauantai 6. toukokuuta 2017

Sataa sataa ropisee

Tässä tulee tämän kertainen värihaaste-työni; tummansinisen toukokuun merkeissä torkkupeitto tulevalle vauvallemme.


Aloitin tekemään tätä, tai siis ensimmäistä versiota tästä, joskus alkuvuodesta. Suunnitelma ja toteutus on muuttunut matkan aikana melkoisesti, lähtötilanne oli nimittäin beige peitto vaaleansinisillä sadepisaroilla ja valkoisella pilvellä ja kaikki tämä kirjoneuleena. Lopputulos oli vain jotain aika kamalaa suoraan sanottuna! Olen tehnyt kirjoneuletta vain pari kertaa aiemmin, mutta mielestäni sukissa onnistuin ihan kiitettävästi (vai mitä sanotte näistä ja näistä? Kyllä ne sukiksi kai tunnistaa). Sen sijaan peitossa käsiala oli kirjoneuleen osalta aivan liian tiukkaa eli työ oli paikoitellen aika kireä ja lopputulos kupruileva ja epätasainen. Ei hyvä.
Pettymys oli suuri ja pienen hetken vannoin etten enää ikinä neulo mitään. Siitä onneksi päästiin aika nopeasti yli, mutta päätin kuitenkin pelata varman päälle ja kokeilla seuraavalla yrityksellä vähän erilaista lähestymistapaa peiton tekoon.Käytin edelleen Novitan puuvilla-bambua, mutta tällä kertaa valitsin väriksi tummansinisen. Aloitin tekemällä helmineulosta ja sitä jatkoin myös reunoissa koko ajan muutamien silmukoiden verran jotta reunat eivät lähtisi taipumaan. Ja myös ulkonäkösyistä.
Kun peitto oli halutun kokoinen, kävin reunat läpi kiinteillä silmukoilla ensin tummalla, sitten vaaleansinisellä ja lopuksi vielä kerran tummalla. Tuon vaaleansinisen raidan halusin tuohon yhdeksi yksityiskohdaksi, mutta myös siksi että saisin vuorikankaan ommeltua kiinni vaaleansinisellä langalla sen kohdalta.

Sitten oli sadepisaroiden vuoro. Päätin unohtaa valkoisen pilven mitä olin ensin kaavaillut peiton yläreunaan ja tein pelkkiä pisaroita koristeeksi. Tällä kertaa virkkaamalla..Pisarat ompelin kiinni neuleeseen ja enää jäljelle jäikin vuorikankaan kiinnitys. Löysin kerran Eurokankaan palakangaslaarista juuri oikean sävyistä ja ihanan pehmeää microfleeceä. Leikkasin sopivan palan ja ompelin koneella reunat. Neulottuun peittoon ompelin fleecen kiinni käsin.
Tämän tekemiseen tuli siis käytettyä monenlaista tekniikkaa; on neulottu, virkattu ja ommeltu niin koneella kuin käsinkin. Silti sanoisin tämän olevan erittäin helppo tehdä. Valmiin peiton mitat ovat 58x58cm, eli ehkä vähän pienehkö torkkupeitoksi (monet kauppojen peitot tuntuvat olevan 70x70), mutta voi olla että tätä tuleekin käytettyä lähinnä kaukalossa jalkoja lämmittämässä.
Sellaista tällä kertaa. Työn alla on eräs toinenkin torkkupeitto, vähän ohuempi vain kesävauvalle. 
Oliko jollain muullakin värihaasteeseen osallistuvalla tässä kuussa värinä sininen? Entä onko joku muukin aloittelija kokenut vastaavaa turhautumista kirjoneuleen kanssa vai onko se mennyt muilta alusta lähtien kivuttomasti?

10 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana pisarapeitto!
  Oletpä kyllä melkoinen käsityötaituri!👌
  Leppoisaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tämä lämmitti mieltä! <3 Samoin sinne :)

   Poista
 2. Siitä tuli aivan ihana! (: Tosi kaunis ja suloinen lopputulos. (Ja huh, en uskaltaisi lähteä itsekään kirjoneulepeittoa tekemään, nurjan puolen kerrosten tekeminen on ihan tuskaa.) Kivaa, että on monenlaisia tekniikoita käytetty tähän. Kekseliäs kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja nyt kyllä pelastit päivänä, olin jo ajatellut etten kehtaa enää kutsua itseäni käsityöihmiseksi kun en osaa yhtä hemmetin kirjoneulepeittoa tehdä, mut jos sie oot sitä mieltä et se on haastava niin sit se on! Nyt voin huokaista ja jatkaa harjoittelua hyvillä mielin :D :)

   Poista
 3. Aivan ihana peitto! Harmi että jouduit purkamaan ekan version, mutta sellaista se välillä on itse kullakin. Tämä lopputulos on kuitenkin upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, oletpa ihana! <3 Näinhän se on että tekemällä oppii, vaikka miten harmittaa se "hukkaan mennyt" aika :)

   Poista
 4. Aivan ihana peitto! Yksinkertainen on kyllä kaunista, minusta hyvä, että et laittanut pilveä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Joo olen samaa mieltä, on siinä noita yksityiskohtia ihan tarpeeksi noinkin :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3